Delftse studenten-triathlonvereniging daadwerkelijk gestart

Afgelopen vrijdag klonk het feitelijke startschot voor de kersverse studenten triathlonvereniging DSTV ‘Trinity’, zo meldde de Haagsche Courant gisterenmiddag. In het Kerkpolderbad in Delft verzamelden de inmiddels 23 leden van ‘Trinity’ zich om de eerste training bij te wonen. Eerder, op 18 oktober, was de oprichting juridisch al een feit.

“In eerste instantie”, aldus bestuurslid Onno Treur, “richten we ons op een kwart triathlon. Eén kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen”. Sportievelingen die overigens graag een triathlon zouden willen ondernemen, kunnen zich niet zonder meer aanmelden bij Trinity. “Dat klopt. Voorwaarde is dat je enigszins een band hebt met de TU Delft. Overigens kunnen studenten van de twee andere studenten triathlonverenigingen in Eindhoven en Enschede wel bij ons meetrainen. Daar hebben we namelijk goed contact mee. Ben je geen student of medewerker van de TU dan kun je helaas niet bij ons terecht”, aldus Treur, die met Trinity niet de intentie heeft om zich als studentenvereniging af te willen scheiden. “Misschien lijkt het daar op, maar dat is niet zo. We wilden alleen maar iets creëren voor de studenten die iets ander willen dan hockey of voetbal”.

Bronnen:
Haagsche Courant
DSTV ‘Trinity’