Jef Konings nieuwe interim voorzitter ETU

De voorzitter van de Belgische Triathlon Federatie, Jef Konings (51), is dit weekeinde door het ETU-bestuur benoemd als de nieuwe interim-voorzitter van de ETU. Hij volgt daarmee Didier Lehenaff op, die vorige week vertrok nadat enkele collega-bestuursleden van de ETU het vertrouwen in hem opzegden.

Konings, fysiotherapeut van beroep, was al eerder voorzitter van de ETU, namelijk in de periode van 1987 tot 1990. Konings hoopt dat hij in staat zal zijn om de relatie tussen ETU en ITU te verbeteren: “Ik heb deze functie als interim president van de ETU aanvaard om te helpen bij het tot elkaar brengen van de ETU en de ITU. Het is belangrijk dat we samenwerken om de problemen binnen de sport op te lossen en te gaan werken aan de toekomst van de sport”.
Het ETU-bestuur hoopt op korte termijn een datum bekend te maken van de buitengewone vergadering waarin een nieuwe president gekozen kan worden.

Bronnen:
European Triathlon Union