Frankfurt locatie van nieuwe Ironman Germany

De World Triathlon Corporation heeft aangekondigd dat Frankfurt de nieuwe thuishaven wordt van de nieuwe Ironman Germany. Deze Ironman-wedstrijd zal volgend jaar plaatsvinden op 18 augustus. De organisatie wordt verzorgd door Martin Koller en Peter Boll, die ook al de Ironman-wedstrijd in het Zwitserse Zürich verzorgen.

Ironman Germany komt in de plaats van de Quelle Ironman Europe in Roth. De organisatoren van dit immens populaire evenement besloten dit jaar na 14 Ironman-status niet langer onder de Ironman-vlag door te gaan.

Ironman Germany krijgt volgend jaar 100 slots toegewezen voor het Ironman WK 2002 op Kona, Hawaii. Daarnaast is de wedstrijd gedoteerd met 50.000 USD aan prijzengeld. Maximaal 2000 atleten kunnen inschrijven.

Volgens de organisatoren is Frankfurt een ideale locatie voor de wedstrijd vanwege zijn goede infrastructuur. Frankfurt herbergt de grootste luchthaven van Duitsland, heeft een goed openbaar vervoerssysteem en voldoende hotels. Daarnaast is in Frankfurt het hoofdkwartier van de DTU gevestigd, alsmede het Duitse Olympisch Comité.

Het zwemmen van de nieuwe Ironman zal plaatsvinden in de Langener Waldzee, 15 km buiten Frankfurt. Het fietsparcours (2 ronden) voert de deelnemers naar Frankfurt en dan naar het oosten naar het historische kasteel van Saalburg. Na de wissel op Main Kai lopen de deelnemers hun marathon op een heen-en-weer-parcours langs de Main. De finish is in het centrum van Frankfurt, bij de Romerberg.

Bronnen:
Inside Triathlon