Kortekaas en Van Lubek winnen op nat Texel

Vanaf het moment dat de 115 deelnemers aan de triathlon op Texel gisteren het zilte water van de Waddenzee inrenden tot aan de finish in Oudeschild, hebben ze geen droog moment meer gekend. Vooral tijdens het fietsen stonden de hemelsluizen wijd open. Toch was het met een milde temperatuur en weinig wind uitstekend triathlonweer.

Ingrid van Lubek kwam als eerste met voorsprong het water uit, gevolgd door broer en zus Kortekaas, Frans van Heteren en Jan Blokland. Op de fiets vonden Michael Kortekaas, Van Heteren en Blokland elkaar in een drie man sterk kopgroepje. Later voegde Royce Kortekaas (overigens geen familie van de overige Kortekazen) zich bij het leidende drietal. Tijdens het lopen bleef het lang spannend, maar uiteindelijk was het toch Royce Kortekaas die met handvol seconden voorsprong op Frans van Heteren als overwinnaar over de finish kwam.
Van Lubek had een thuiswedstrijd en werd behalve eerste Tesselse ook nog eerste dame en negende in de overall klassering.

UITSLAGEN 
TRIATHLON TEXEL

MANNEN ------------------------
 1 Royce Kortekaas    1:47:08
 2 Frans van Heteren   1:47:16
 3 Michael Kortekaas   1:50:00
 4 Jan Blokland     1:50:12
 5 Chris van Trigt    1:52:22

VROUWEN -----------------------
 1 Ingrid van Lubek   1:54:35
 2 Stephanie Kortekaas  1:59:41
 3 Trudy Rotteveel    2:09:36
 4 Lenneke van der Heide 2:13:59
 5 Erika Vis - Hazelbag 2:21:53

Bronnen:
Frank Hamelink, Remke den Bremer