ITU maakt WK’s in Olympisch jaar 2004 bekend

Tijdens het ITU-congres van afgelopen vrijdag – dat overigens ondanks de schermutselingen daaraan voorafgaand zelf een zeer rustig verloop kende – zijn voor het jaar 2004 de WK’s triathlon (LD en OD) en wintertriathlon toegewezen aan diverse organisatoren.

Voor het organiseren van een WK in dit jaar – want Olympisch jaar – was veel belangstelling. Dit wordt mede geillustreerd door het feit dat voor de jaren 2002 en 2003 de diverse WK’s nog niet volledig zijn vastgesteld. Alleen voor het WK Triathlon OD staat al vast dat deze in 2002 in Cancun (MEX) gehouden zullen worden, en in 2003 in Queenstown (NZL).

In 2004 vinden vrijwel alle WK’s plaats in Europa. Het WK Triathlon OD wordt gehouden op Madeira (POR) en het WK LD op feest-eiland Ibiza (ESP). Het WK Wintertriathlon vindt plaats in het Italiaanse plaatsje Courmayeur.

Bronnen:
International Triathlon Union