MKZ-virus krijgt Stein er niet onder

Dinsdagavond zou wedstrijdleider Henk Cals van Stein een laatste bijeenkomst hebben met de Limburgse Land en Tuinbouw Bond, maar die is door de LLTB afgezegd. De reden: er zijn al bijna vier weken geen nieuwe gevallen van MKZ en Stein is “pas” einde juni/begin juli, dus staat voor wat betreft MKZ het doorgaan van het evenement niks meer in de weg. Hoewel Stein in de afgelopen periode nooit echt bang geweest is voor afgelasten door MKZ, heeft het toch lang het denken en doen beinvloed. Henk Cals: “Een en ander betekent dus dat nu eindelijk alle voorbereidingen op volle stoom verder kunnen. Nu nog wat meer aanmeldingen en we zijn meer dan tevreden in Stein. Inschrijven kan nog voor al onze wedstrijden, dus ook voor de ESSENT Lange Afstand op zondag 1 juli.”

Het jongste neven-evenement in het triathlonweekeinde van Stein is de Rabobank Duathlon op vrijdagavond. Deze duathlon over een zeer korte afstand (twee opeenvolgende heats van 3 lopen, 9 fietsen, 1.5 lopen) wordt afgewikkeld op een zeer compact parcours, hetgeen garant staat voor spektakel. Bijna de hele Nederlandse duathlontop zal er aan de start staan. Ook duathlonsuperman Benny Vansteelant zal zijn opwachting maken.
Stayeren is in deze wedstrijd toegestaan. Dit is voor het eerst in Nederland bij een duathlon. Een andere noviteit is dat er – net als bij het EK triathlon 2000 in Stein – technische assistentie wordt toegestaan tijdens het fietsonderdeel. In de wedstrijd zijn twee motoren met ervaren mecaniciens op de duozit, die (28 inch) wedstrijdwielen bij zich hebben. Rijdt een atleet lek of heeft om andere reden assistentie nodig gaat hij rechts van de weg staan en steekt net als bij wielrennen zijn hand in de lucht. De deelnemer kan daarna dus snel zijn weg vervolgen en is niet bij voorbaat uitgeschakeld. Overigens is hulp aannemen van anderen dan deze mecaniciens verboden en betekent diskwalificatie.

Bronnen:
Henk Cals
Triathlon Stein