Heeren houdt huis in Powerman Duathlon Weiswampach

De favoriete voor de overwinning in de Powerman Duathlon van Weiswampach (Luxemburg), Irma Heeren, heeft haar rol volledig waargemaakt. Zij was op afstand de beste. Het was voor Heeren de eerste duathlon in haar laatste seizoen als duatlete.

Bij de vrouwenwedstrijd won Heeren ‘met de vingers in de neus’ en liet naaste concurrente Ariane Schumacher ver (13 minuten!) achter zich. Mariska Kramer werd een minuut daarachter derde.
Niet verbazingwekkend kwam Heeren als eerste aan voor de wissel na de eerste run, gevolgd door Kramer en Schumacher. De rest van de dag was ‘meer van hetzelfde’: Heeren zette overal de snelste tussentijden neer. De enige vraag die er nog restte was of Heeren ook een rechtstreeks duel met de Francaise Edwige Pitel (die de eerste twee Powermans van het jaar met overmacht won) aankan.

Maas had het moeilijker om zijn favorietenrol waar te maken. Ondanks de afwezigheid van Benny Vansteelant had hij af te rekenen met concurrenten als Daniel Keller (vorig jaar winnaar van het Powermancircuit), Philippe Braems, Jean-Luc Besse en Alessandro Alessandri.
Laatstgenoemde ging uiteindelijk met de winst aan de haal. Alessandri verraste iedereen door er meteen na de start hard vandoor te gaan. Na de eerste run volgden Maas, Weerkamp, Keller, Besse en Pschebizin op 1 minuut. Tijdens het fietsen wist Keller de koppositie over te nemen; het achtervolgende ‘groepje’ volgde op 30 seconden. Vanuit het achterveld kwam vervolgens als een duveltje uit een doosje outsider Torbjorn Sindballe – dezelfde die in 1999 achter landgenoot Sandvang de zilveren medaille opeiste op het WK Triathlon LD – opzetten. Bij het einde van het fietsen was Sindballe genaderd tot aan Keller, en wist vervolgens als eerste aan de tweede run te beginnen.
In de tweede run was Sindballe vervolgens te snel voor alle achtervolgers, met uitzondering van Alessandri. Deze vloog net als in de eerste run over het parcours en had op het einde een voorsprong van 25 seconden. Voor Maas restte niets meer dan de derde plaats, krap voor Marc Pschiebizin. Nico Weerkamp werd uiteindelijk veertiende in 3:00’14. Rien van Kessel werd 24e in 3:12’42.

UITSLAGEN 
POWERMAN WEISWAMPACH (LUX)

MANNEN -------------------------------
 1 Alessandro Alessandri ITA 2:50'07
 2 Torbjorn Sindballe   DEN 2:51'24
 3 Huub Maas          2:52'16
 4 Marc Pschebizin    GER 2:52'20
 5 Daniel Keller     SUI 2:55'03
 6 Corrado Armuzzi    ITA 2:55'25
 7 Philippe Braems    BEL 2:57'13
 8 Jean-Luc Besse     FRA 2:58'50 
 9 Stig Brahe Soerensen  DEN 2:58'58 
10 Pascal Schuller    FRA 2:59'23

VROUWEN ------------------------------
 1 Irma Heeren         3:13'59
 2 Ariane Schumacher   SUI 3:26'24
 3 Mariska Kramer       3:27'16
 4 Laetitia Mayon     BEL 3:36'16
 5 Sylvia Vaupel     GER 3:36'42
 6 Martine van Hoolandt  BEL 3:42'01
 7 Sandra Thiele     GER 3:42'01
 8 Nancy Gasperine    LUX 3:42'16

Bronnen:
Powerman Duathlon Weiswampach
Triathlon Live