Dave Scott werkt aan derde comeback op Hawaii

Ironman-legende Dave Scott zal op 6 oktober 2001 opnieuw aan de startlijn staan van de Ironman op Hawaii. Dat zegt de zesvoudige winnaar op http://www.insidetri.com.

Dave Scott won begin jaren tachtig zes keer de Ironman. Op 47-jarige leeftijd zal hij er op 6 oktober opnieuw bij zijn. De laatste keer dat “The Man” van de partij was in Hawaii als actief deelnemer was in 1996. Hij werd in dat jaar – toen Luc van Lierde voor het eerst won – vijfde en liet met 2:45:20 de tweede beste marathontijd noteren. Dat was toen zijn tweede Ironman-comeback. Zijn eerste comeback maakte hij twee jaar eerder, toen hij op 40-jarige leeftijd en na vijf jaar afwezigheid de tweede plaats voor zich opeiste.

“Ik ben altijd blijven lopen en mentaal kan ik een Ironman nog altijd aan”, zegt Scott. “Het moeilijkste wordt het weer opbouwen van de fietskilometers”, aldus Scott die tijdens de zomer met een halve Ironmanwedstrijd aan zijn derde comeback begint.

Bronnen:
Kjerag
Inside Tri