Rijense triatleet verongelukt op Mallorca

Afgelopen zondag is triatleet Piet Gerrits uit Rijen tijdens een fietstraining verongelukt op Mallorca. Gerrits was met de wielervereniging Terheijden op trainingskamp voor het komende triathlonseizoen. In een van de steile afdalingen op het Spaanse eiland kreeg de 47-jarige Rijenaar vlak voor een scherpe bocht een klapband. Daarbij raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. Gerrits was op slag dood.

Volgens trainingsmaat Richard de Haan, die vanwege een verhuizing had afgezegd voor de trainingsweek op Mallorca, was het de laatste rit die de coureurs over het eiland maakten. “Piet daalt altijd het snelst van ons allemaal. Hij was als laatste op de top vertrokken en hij had de groep bijna achterhaald. Van de tien wielrenners heeft daarom ook niemand het ongeval gezien. Pas bij het verzamelen beneden werd Piet gemist.”
Collega-triatleet Henk Hamers begon daarom weer aan de klim. Achter een beschadigd struikgewas trof hij het slachtoffer aan.

Piet Gerrits was een pionier in de triathlonsport. Al in de jaren tachtig maakte hij z’n opwachting in deze snelgroeiende sport. Diverse malen nam hij deel aan de hele triathlons van Almere, Embrun en Nice. Laatstgenoemde Franse wedstrijden waren bij Gerrits geliefd om hun bergachtige fiets- en loopparcoursen. Binnen de triathlonwereld maakte de Rijenaar deel uit van de NTB-commissie breedtesport. Voor Triathlonvereniging Breda was Gerrits actief als (jeugd)trainer en wedstrijdsecretaris. Piet Gerrits laat een vrouw en twee kinderen achter.

Bronnen:
Dagblad BN De Stem