Duathlonprimeur in Stein belooft spektakel

Naast de primeur van de eerste lange-afstandstriathlon heeft Stein nog een tweede novum: een duathlon die op de vrijdagavond ervoor zal plaatsvinden. Inmiddels is al bekend dat vrijwel de voltallige Nederlandse duathlontop aan de start zal staan: de start van Yvonna Tinga, Angeli Blankers, Armand van der Smissen, Huub Maas, Arjen Kuper, Miquel van Tongeren, Edwin van Dort, John Aalbers en Nico Weerkamp is reeds zeker. Daarnaast heeft ook de Belg Jurgen Dereere toegezegd aan de start te komen. Verder komt uit Nieuw Zeeland Fiona Docherty en is ook de komst van de nummer twee van het Frans juniorenkampioenschap zeker. De Nederlandse junioren zullen in Stein onder andere worden vertegenwoordigd door Michelle Fangmann, Stefanie Kortekaas en Youri Severin.
Ook aanwezig is de middenafstandsatleet Marcel Laros, die vorig jaar en eerder dit jaar al liet zien dat hij ook in de duathlon geen gek figuur slaat.

De duathlon van Stein zal de eerste op Nederlandse bodem zijn waar stayeren is toegestaan. En ook op andere manieren probeert ‘Stein’ een zeer spectaculaire wedstrijd neer te zetten. Er wordt een kort parcours van 1,5 km uitgezet, waarop zowel gelopen als gefietst wordt. Daarnaast zal de wedstrijd bestaan uit twee heats, elk bestaande uit 3 kilometer lopen, 9 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen. Tussen de twee heats zit ongeveer een uur tussenpauze. Voor de tweede heat wordt een zgn. ‘jachtstart’ gehanteerd – zoals gebruikelijk bij het langlaufen – waarbij de tijdsverschillen uit de eerste heat bij de start worden overgenomen.

Overigens gaat het ook goed met de inschrijving voor de eerste lange-afstandstriathlon in Stein. Er is veel animo voor het nieuwe initiatief, zowel in Nederland als in België. Zo heeft Guido Gosselink zich als eerste Nederlandse topper verbonden aan het evenement. Ook de nummer twee van vorig jaar, Floris Jan Koole heeft zich inmiddels als deelnemer gemeld. En vanuit België hebben Christel van Eesbeeck en Dirk van Gossum al bevestigd dat zij in Stein van start gaan.

Bronnen:
Kjerag.com