Aankomend talenten zetten de toon bij zwemloop Enschede

De 29e editie van de TCT-zwemloop werd een boeiend gevecht tussen drie aankomende talenten in de triathlonsport: Jan Manenschijn (Holten), Bas van Beek (Vaassen) en de lokale trots Jetse Scholma van het Weyl -Ten Tusscher Team. Scholma nam de leiding bij het zwemmen maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Jan Manenschijn hem uiteindelijk met één seconde aftroefde.
Bij de dames nam Saskia Bekhuis de leiding, op 48 seconden gevolgd door haar TCT-clubgenote Brigit Landewe die na een zwangerschapsperiode weer sterk terugkomt.

Na een korte verplichte verplaatsingspauze (van het zwembad naar het loopparcours op het UT-terrein) vond een herstart voor het loopgedeelte plaats: een “jachtstart” zoals ook bij het langlaufen, waarbij de snelste zwemmer als eerste mocht vertrekken en iedere volgende vertrok met het bij het zwemmen opgelopen tijdsverschil. De strijd bij zowel de mannen als bij de vrouwen ging in alle hevigheid verder. Jan Manenschijn hield de leiding en liep geleidelijk weg van zijn concurrenten. Jetse Scholma werd nog voorbij gelopen door Bas van Beek en werd tweede.
Bij de dames konden beide TCT-ers verder gaan met hun onderlinge strijd. Saskia Bekhuis kon Brigit Landewe bijna 6 kilometer voor blijven. Daarna nam zij de kop en gaf deze niet meer uit handen. Bekhuis finishte op 33 seconden. Derde werd veterane Henny Huisken uit Markelo.

Bij de korte afstand had bij de mannen Bas Lansdorp de leiding, gevolgd door Sebastiaan van der Berg op 26 seconden. Bij de dames had Monique Seijgen de leiding, op 39 seconden gevolgd door veterane Olga Mulder.
Bij het lopen werd al snel duidelijk dat Lansdorp niet was opgewasen tegen het geweld dat van achteren kwam. Baanatleet Andries Koers werd uiteindelijk de lachende winnaar. De derde zwemtijd een tweede looptijd was voldoende voor de zege in precies 28 minuten. Bart van der Wal volgde op 28 seconden. Derde werd Sebastiaan van der Berg op 54 seconden. Bij de dames won Monique Seijgen Eindhoven in 36:51.

Het gehele verslag is te lezen op http://www.triathlonclubtwente.nl

UITSLAGEN
ZWEMLOOP ENSCHEDE

MANNEN -----------------------
 1 Jan Manenschijn    47.53
 2 Bas van Beek     48.14
 3 Jetse Scholma     49.13
 4 Jan Wullink      50.45
 5 Jos Keulstra     51.04

VROUWEN ----------------------
 1 Birgit Landewe    52.17
 2 Saskia Bekhuise    52.37
 3 Henny Huisken     71.15

Bronnen:
Triathlon Club Twente