Metterwoon Beach Challenge 2001 wordt XTERRA-wedstrijd

De Metterwoon Beach Challenge, de off-road triathlon van Kijkduin, wordt dit jaar onderdeel van de XTerra World Tour. Daarmee is Nederland weer een internationaal triathlon-evenement rijker.

Uit de gesprekken met TEAM Unlimited, de organisatoren van XTerra, bleek dat zij de Metterwoon Beach Challenge graag toegevoegd zagen aan hun groeiende XTerra World Tour. Eind december kon overeenstemming bereikt worden over de toetreding van de Beach Challenge.

Ook qua sponsoring is voor 2001 de basis gelegd. Hoofdsponsor Metterwoon is bereid gebleken om bij toetreding tot het XTerra-circuit het sponsorbedrag fors te verhogen. Daarnaast zag ook de Stichting Promotie Den Haag / Sportstad Den Haag potentieel in toetreding tot XTerra en heeft de organisatie ook toegezegd financieel stevig te ondersteunen.

“We zijn er nog niet helemaal, maar voor 95% is de financiering nu rond. De belangrijkste stappen zijn gezet”, aldus Hans Geerts. “We hopen erop dat met de internationale status van XTerra-evenement en met de steun van Promotie Den Haag nu andere kleine sponsors makkelijker over de streep te trekken zijn, zodat we uiteindelijk ons evenementenbudget voor dit jaar volledig gedekt kunnen krijgen.”

Mede-organisator Frank Hamelink vult aan: “Om als internationaal evenement goed voor de dag te komen, is er bijna een verdubbeling van het evenementenbudget nodig. Dit gaat ondermeer zitten in een forse verhoging van het prijzengeld (van 5.000 naar 15.000 gulden) en in uitgaven op het gebied van reis- en verblijfkosten van buitenlandse topatleten. Daarnaast zal ook het evenement als geheel verder moeten worden aangekleed. Dankzij Metterwoon Vastgoed en de Stichting Promotie Den Haag kunnen we nu gaan werken aan de inhoudelijke voorbereiding. Ook dat zal nog een flinke klus worden, maar als we straks na 18 augustus weer op een geslaagd evenement kunnen terugkijken, dan is het allemaal meer dan de moeite waard geweest. We gaan er in ieder geval voor.”

Bronnen:
Metterwoon Beach Challenge
XTERRA Planet