Worldsport.com in financiële nood

Het voortbestaan van websites van tientallen internationale sportfederaties – waaronder die van de International Triathlon Union (ITU) – zijn in gevaar nu worldsport.com (het bedrijf waar de site is gehuisvest) in financiële problemen is geraakt. De salarissen van de 180 medewerkers zijn sinds juni niet meer betaald en het voortbestaan van het bedrijf is in gevaar.

Worldsport.com biedt onderdak aan vele tientallen sportbonden en -federaties in vele landen en heeft vestigingen in Londen, Monte Carlo en Tampa (Florida). De helft van alle Londense medewerkers (40 personen) is per 7 juli op non-actief gezet en moet maar afwachten of het salaris wordt doorbetaald.

Wat er nu met het bedrijf en de medewerkers gaat gebeuren (minder dan 70 dagen voor het begin van de Olympische Spelen) is maar afwachten. Ondertussen wordt de site in ‘skelet-vorm’ onderhouden door een kleine staf.

Bronnen:
Worldsport.com
ITU
Triathlon Digest