Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Eddy Lamers vijfde in Israman

EILAT (ISR) - De Israman in de Israëlische kustplaats Eilat, waar de afgelopen twee jaar Bart Candel nog zegevierde, was bij diens ontstentenis vrijdag een prooi voor het Israëlische talent Dan Alterman. Beste ... Lees meer »

Yvonne van Vlerken elfde in tussenstop Dubai

DUBAI (VAE) - Het triathlonseizoen komt al weer vroeg op gang. Vandaag waren zowel de Ironman 70.3 in Dubai als de Israman in Eilat - waarover later meer. Yvonne van Vlerken deed Dubai als trainingswedstrijd en tussenstop op weg naar enkele Australische hele t... Lees meer »

Weekend Wrap-Up: week 3

Op Ameland werd dit weekend voor het eerst een crossduathlon gehouden, naast de overbekende Tri-Ambla crosstriathlon. Onder zonnig winterse omstandigheden schreven Mark Hamersma en Marieke van Lierop de eerste editie op hun naam. Hamersma, de winnaar van de Tr... Lees meer »

NTB-officials trappen seizoen af

NIEUWEGEIN - Net als in eerdere jaren, stond de tweede zaterdag in het nieuwe jaar in het teken van de nationale Officialdag. Zo'n zestig NTB-officials zochten elkaar op in Nieuwegein om met elkaar te praten ov... Lees meer »

Yvonne van Vlerken begint 2017 goed

LANZAROTE (ESP) - Het seizoen 2017 is voor Yvonne van Vlerken alweer goed begonnen. Op het Spaanse vulkaaneiland Lanzarote won zij vandaag de 21e editie van de internationale duathlon in en om Club La Santa. Het was inmiddels voor de zesde keer dat Van Vlerken... Lees meer »
Jaaroverzicht 2016

Transition.nl jaaroverzicht 2016

Net als op veel andere plaatsen kijken wij tegen het eind van het jaar ook even terug op het afgelopen jaar. Wat dat betreft was het opnieuw een mooi multisportjaar, met een nog steeds verder doorgroeiende spor... Lees meer »

Transition #6 Sneak Preview

Vanaf vrijdag kun je het zesde nummer van Transition, het magazine van de Nederlandse Triathlon Bond, in je brievenbus verwachten.Mirjam Weerd geeft een sfeerimpressie van haar deelname aan de eerste Challe... Lees meer »

Weekend Wrap-Up: week 47

PHUKET (THL) - Op de Ironman 70.3 in het Thaise Laguna Phuket kwalificeerde Kelvin van der Doe zich voor het Ironman 70.3 WK in Tennessee volgend jaar. Hij finishte als 21e. Winnaar was de Australiër Tim Reed. ... Lees meer »

Pech in Cozumel voor Mark Oude Bennink

COZUMEL (MEX)– Mark Oude Bennink heeft gisteren in Cozumel geen potten kunnen breken. Na het zwemmen lag hij nog zevende, maar tijdens het fietsen stapte hij uit. In de aanloop naar de race ondervond hij veel tegenslag. Zijn koffer met fiets en loopspullen arr... Lees meer »
Yvonne van Vlerken - IM Arizona 2016

Van Vlerken noteert twaalfde sub-negen tijd

TEMPE (USA) – Eigenlijk stond er niets meer op het programma na haar laatste zege op de Challenge Aruba enkele weken geleden. Toch besloot Yvonne van Vlerken alsnog mee te doen aan de Ironman Arizona. Zonder specifieke voorbereiding, maar het pakte wel bijzond... Lees meer »

Forte Sportswear nieuwe kledingpartner NTB

NIEUWEGEIN - De Nederlandse Triathlon Bond heeft een vierjarige overeenkomst getekend met kledingmerk Forte Sportswear. Het contract werd ondertekend tijdens het elfde jaarcongres van de NTB in Nieuwegein. De komende vier jaar levert Forte alle nationale tenue... Lees meer »

Mark Hamersma wil medaille op WK Crosstriathlon

SNOWY MOUNTAINS (AUS) - Mark Hamersma mikt zaterdag in Australië op een medaille bij het WK Crosstriathlon bij de neosenioren. De Veenendaler wordt vergezeld door vier landgenoten die als age-groupers deelnemen aan het WK. Hamersma werd in 2015 negende op het ... Lees meer »