Actueel

Hier vind je al het nieuws over triathlon en duathlon! Niet alleen nieuwtjes over triatleten en duatleten, over wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams. Vanuit binnen- en buitenland.

Podium Powerman Spain Sprint 2017

Nils Pennekamp wint sprintafstand Powerman Mallorca

CAN PICAFORT (ESP) – De Spaanse duathlonkampioenen Emilio Martin en Mavi Garcia zijn de winnaars geworden van de Powerman Mallorca. Zij klopten op het eiland de favorieten Seppe Odeyn uit België en de Britse Emma Pooley. Tweevoudig wereldkampioen Emilio Martin... Lees meer »

Yvonne van Vlerken prolongeert winst in Wanaka

WANAKA (NZL) - De eerste seizoenswinst voor The Flying Blonde Dutch Girl is binnen. In Nieuw-Zeeland schreef zij de Challenge Wanaka opnieuw op haar naam. Opgezweept door Laura Siddall finishte ze in een nieuw parcoursrecord. Bij de mannen ging de winst naar D... Lees meer »

Transition #7 Sneak Preview

Vanaf vrijdag brengt Tante Pos alweer het zevende nummer van Transition, het magazine van de Nederlandse Triathlon Bond, bij je thuis.Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is de Hel van Kasterlee altijd e... Lees meer »

Belgen opnieuw superieur in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Opnieuw waren de Belgische crossduatleten heer en meester op de crossduathlon van Etten-Leur. Nadat in 2009 de latere profwielrenner Brian Bulgac voor het laatst won, ging de zege steevast naar een... Lees meer »

Holten kandidaat Europese kwalificatie YOS 2018

HOLTEN - De triathlon van Holten heeft zich gemeld als kandidaat voor de Europese kwalificatiewedstrijd voor de Jeugd Olympisce Spelen 2018. De kwalificatiewedstrijd zal plaatsvinden in 2018, voor atleten geboren in 2001 en 2002. In samenwerking met - en onder... Lees meer »

Norg: Joost Christiaans en Linda van Vliet

NORG – Ieder jaar weet Joost Christiaans wel ergens een crossduathlon op zijn naam te schrijven. De veelvraat uit Wageningen slaagde al vroeg dit jaar in zijn opzet door vandaag de crossduathlon van Norg te winnen. De Gelderlander moest tot het uiterste gaan o... Lees meer »

Beeldverslag Israman 2017

Zes Nederlanders stonden afgelopen vrijdag aan de start van de Israman in het zuidelijkste puntje van Israël. Deze triathlon over de halve en de hele afstand verwelkomt elk jaar grotere aantallen atleten van ov... Lees meer »

Eddy Lamers vijfde in Israman

EILAT (ISR) - De Israman in de Israëlische kustplaats Eilat, waar de afgelopen twee jaar Bart Candel nog zegevierde, was bij diens ontstentenis vrijdag een prooi voor het Israëlische talent Dan Alterman. Beste Nederlander was Eddy Lamers op een vijfde plaats. ... Lees meer »

Weekend Wrap-Up: week 3

Op Ameland werd dit weekend voor het eerst een crossduathlon gehouden, naast de overbekende Tri-Ambla crosstriathlon. Onder zonnig winterse omstandigheden schreven Mark Hamersma en Marieke van Lierop de eerste ... Lees meer »

NTB-officials trappen seizoen af

NIEUWEGEIN - Net als in eerdere jaren, stond de tweede zaterdag in het nieuwe jaar in het teken van de nationale Officialdag. Zo'n zestig NTB-officials zochten elkaar op in Nieuwegein om met elkaar te praten over het komende seizoen, de Teamcompetities, de wij... Lees meer »

Yvonne van Vlerken begint 2017 goed

LANZAROTE (ESP) - Het seizoen 2017 is voor Yvonne van Vlerken alweer goed begonnen. Op het Spaanse vulkaaneiland Lanzarote won zij vandaag de 21e editie van de internationale duathlon in en om Club La Santa. He... Lees meer »
Jaaroverzicht 2016

Transition.nl jaaroverzicht 2016

Net als op veel andere plaatsen kijken wij tegen het eind van het jaar ook even terug op het afgelopen jaar. Wat dat betreft was het opnieuw een mooi multisportjaar, met een nog steeds verder doorgroeiende sport, een geslaagd WK Paratriathlon in Rotterdam, dra... Lees meer »

Transition #6 Sneak Preview

Vanaf vrijdag kun je het zesde nummer van Transition, het magazine van de Nederlandse Triathlon Bond, in je brievenbus verwachten.Mirjam Weerd geeft een sfeerimpressie van haar deelname aan de eerste Challe... Lees meer »