Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Wegwijs in de sport (12)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »
Rachel Klamer in kopgroep - WTS Abu Dhabi 2017 (foto Janos Schmidt ITU)

Klamer vierde in eerste WTS-race Abu Dhabi

ABU DHABI (VAE) – In de eerste wedstrijd om de wereldtitel voor dit seizoen is Rachel Klamer als vierde geëindigd. Ze leverde daarmee meteen een topprestatie in een seizoen waarin voor de Nederlandse toch veel op het spel staat. Het mag dan een post-Olympisch ... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen (3)

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrekt binnenkort samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier op Transition.nl dus verslag van een triatleet en ... Lees meer »
Podium Powerman Spain Sprint 2017

Nils Pennekamp wint sprintafstand Powerman Mallorca

CAN PICAFORT (ESP) – De Spaanse duathlonkampioenen Emilio Martin en Mavi Garcia zijn de winnaars geworden van de Powerman Mallorca. Zij klopten op het eiland de favorieten Seppe Odeyn uit België en de Britse Emma Pooley. Tweevoudig wereldkampioen Emilio Martin... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen (2)

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrekt binnenkort samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier ... Lees meer »
Hel van Kasterlee - Fotot: Kristof Bruers

Michel Besseling: Welkom in de Hel

Het is begin oktober 2011 en Michel Besseling (42) komt met een ontevreden gevoel terug van de Ironman Hawaii. Het resultaat geeft hem niet de voldoening waar hij voor getraind heeft. Het is te laat om zich nog in te schrijven voor een najaarsmarathon, maar da... Lees meer »

Transition #7 Sneak Preview

Vanaf vrijdag brengt Tante Pos alweer het zevende nummer van Transition, het magazine van de Nederlandse Triathlon Bond, bij je thuis.Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is de Hel van Kasterlee altijd e... Lees meer »

Belgen opnieuw superieur in Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Opnieuw waren de Belgische crossduatleten heer en meester op de crossduathlon van Etten-Leur. Nadat in 2009 de latere profwielrenner Brian Bulgac voor het laatst won, ging de zege steevast naar een zuiderbuur. Geert Lauryssen wilde voor zijn derde... Lees meer »
WTS Kaapstad 2016 (foto Delly Carr / ITU

Zes landgenoten naar eerste World Cup in Kaapstad

WINDHOEK (RSA) – Terwijl de winter in Nederland nog even terugkeert, kijken de atleten van het NTC Triathlon al uit naar de seizoensopener die aankomend weekend plaatsvindt in de Zuid-Afrikaanse plaats Kaapstad. In het verleden vond hier meerdere malen een Wor... Lees meer »