Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Beeldverslag Israman 2017

Zes Nederlanders stonden afgelopen vrijdag aan de start van de Israman in het zuidelijkste puntje van Israël. Deze triathlon over de halve en de hele afstand verwelkomt elk jaar grotere aantallen atleten van over de hele wereld. En niet onterecht. Atleten zwem... Lees meer »

Eddy Lamers vijfde in Israman

EILAT (ISR) - De Israman in de Israëlische kustplaats Eilat, waar de afgelopen twee jaar Bart Candel nog zegevierde, was bij diens ontstentenis vrijdag een prooi voor het Israëlische talent Dan Alterman. Beste ... Lees meer »

Yvonne van Vlerken elfde in tussenstop Dubai

DUBAI (VAE) - Het triathlonseizoen komt al weer vroeg op gang. Vandaag waren zowel de Ironman 70.3 in Dubai als de Israman in Eilat - waarover later meer. Yvonne van Vlerken deed Dubai als trainingswedstrijd en tussenstop op weg naar enkele Australische hele t... Lees meer »

Wegwijs in de sport (11)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrekt binnenkort samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier ... Lees meer »

Weekend Wrap-Up: week 3

Op Ameland werd dit weekend voor het eerst een crossduathlon gehouden, naast de overbekende Tri-Ambla crosstriathlon. Onder zonnig winterse omstandigheden schreven Mark Hamersma en Marieke van Lierop de eerste ... Lees meer »

NTB-officials trappen seizoen af

NIEUWEGEIN - Net als in eerdere jaren, stond de tweede zaterdag in het nieuwe jaar in het teken van de nationale Officialdag. Zo'n zestig NTB-officials zochten elkaar op in Nieuwegein om met elkaar te praten ov... Lees meer »

Yvonne van Vlerken begint 2017 goed

LANZAROTE (ESP) - Het seizoen 2017 is voor Yvonne van Vlerken alweer goed begonnen. Op het Spaanse vulkaaneiland Lanzarote won zij vandaag de 21e editie van de internationale duathlon in en om Club La Santa. He... Lees meer »

Nederlandse officials vliegen steeds vaker uit

Het Nederlandse officialcorps heeft de laatste jaren een forse kwaliteitsslag geslagen. Tot 2012 kon je het aantal officials dat op internationaal niveau kon opereren makkelijk op één hand tellen. Begin 2012 waren er vier officials die een officiële ITU Level-... Lees meer »

Wegwijs in de sport (10)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »
WTSGF Rotterdam - Toon Dompeling Orange Pictures

Met z’n allen naar Rotterdam

2017 wordt een belangrijk jaar voor de triathlonsport in Nederland. Met de Grand Final van de World Triathlon Series vindt – naast de Ironman Hawaii – het belangrijkste triathlonevenement van het jaar in Rotterdam plaats. De NTB wil daar graag een groot oranje... Lees meer »
Jaaroverzicht 2016

Transition.nl jaaroverzicht 2016

Net als op veel andere plaatsen kijken wij tegen het eind van het jaar ook even terug op het afgelopen jaar. Wat dat betreft was het opnieuw een mooi multisportjaar, met een nog steeds verder doorgroeiende spor... Lees meer »

Transition #6 Sneak Preview

Vanaf vrijdag kun je het zesde nummer van Transition, het magazine van de Nederlandse Triathlon Bond, in je brievenbus verwachten.Mirjam Weerd geeft een sfeerimpressie van haar deelname aan de eerste Challe... Lees meer »
Terenzo Bozzone - IM Busselton 2016

Laatste Ironman voor Bozzone en Hauschildt

BUSSELTON (AUS) – De laatste in de reeks Ironmans van 2016 is vannacht gewonnen door de Nieuw-Zeelander Terrenzo Bozzone en de Australische Melissa Hauschildt. Beiden deden dat in snelle tijden onder respectievelijk de acht en negen uur. Bozzone klopte de Amer... Lees meer »

Wegwijs in de sport (9)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »

Weekend Wrap-Up: week 47

PHUKET (THL) - Op de Ironman 70.3 in het Thaise Laguna Phuket kwalificeerde Kelvin van der Doe zich voor het Ironman 70.3 WK in Tennessee volgend jaar. Hij finishte als 21e. Winnaar was de Australiër Tim Reed. ... Lees meer »

Pech in Cozumel voor Mark Oude Bennink

COZUMEL (MEX)– Mark Oude Bennink heeft gisteren in Cozumel geen potten kunnen breken. Na het zwemmen lag hij nog zevende, maar tijdens het fietsen stapte hij uit. In de aanloop naar de race ondervond hij veel tegenslag. Zijn koffer met fiets en loopspullen arr... Lees meer »