Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Alice Betto en Maya Kingma - WTS Triathlon Leeds 2017

Doorbraak voor Maya Kingma in Leeds

LEEDS (GBR) – Vier jaar terug deed Maya Kingma haar eerste en voorlopig laatste World Triathlon Series. In Hamburg werd ze destijds 59e. Vandaag in Leeds mocht de Bredase als enige voor ons land uitkomen op WTS... Lees meer »
Jorik van Egdom - ETU Triathlon Rotterdam 2016 (foto Tim Buitenhuis)

Jorik van Egdom favoriet in ETU-Cuprace Weert

De Stadstriathlon in Weert is zondag voor het tweede jaar op rij het strijdtoneel voor een ETU Cup-wedstrijd. Elf Nederlanders komen aan de start van de elitewedstrijden in Limburg. Jorik van Egdom, de wereldkampioen bij de neosenioren, is de grote favoriet vo... Lees meer »

Wegwijs in de sport (15)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »

Junior Somsen verrast oude rotten in Hengelo

HENGELO - Het podium van de triathlon in het Gelderse Hengelo kende een aantal oude bekenden in de personen van Marcel Gierman en Guido Gosselink. Beiden moesten echter junior Joost Somsen voor laten gaan. Somsen trok de wedstrijd op het looponderdeel naar zi... Lees meer »
Jorik van Egdom - NK triathlon Amsterdam 2017 (foto Sonja Jaarsveld)

NK-titels in Amsterdam naar De Vries en Van Egdom

AMSTERDAM - Er staan als het moet. Dat deden vandaag Sarissa de Vries en Jorik van Egdom op het NK Olympische Afstand in Amsterdam, tijdens de Triathlon Nieuw-West. De Vries klopte Jony Heerink en Marije Dankelman en won met haar team Ferro Mosae in de Eredivi... Lees meer »

Battle of the best bij Challenge Samorin

SAMORIN (SLO) - Vorig jaar werd deze wedstrijd nog gewonnen door Evert Scheltinga, en werd Mirjam Weerd tweede. Dit jaar is het deelnemersveld van Challenge Samorin fors opgeschaald. De startlijst mag gerust imposant genoemd worden, met een mix van Olympiagang... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 21 (1)

In verband met Hemelvaartsdag al een extra wrap-up. Op de eerste dag van het (voor de meesten althans) dubbel lange weekend stonden drie wedstrijden geprogrammeerd.De eerste editie van de nieuwe triathlon van Maastricht, in en om 'Fun Valley' bij het recr... Lees meer »

Miriam van Reijen vijfde bij EK Run-Bike-Run lang

De Duitser Felix Kohler en de Britse Emma Pooley zijn in Sankt Wendel Europees kampioen duathlon over de lange afstand geworden. Op de Duitse Powermanwedstrijd was Kohler net even beter dan de Deen Soren Bystrup en de Fransman Benjamin Choquert. Tibor Gijssen ... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 20

De UT-triathlon van Enschede werd gewonnen door Bert van Veen en Joyce Caro. Even verderop in Markelo ware Jelle van Lanen en Marije Dankelman de snelsten in de Hof van Twente triathlon. In Heerenveen ging de ... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen (slot)

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrok medio januari samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier op Transition.nl dus verslag van een triatleet e... Lees meer »