Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Wegwijs in de sport (16)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen... Lees meer »

Ugazio en Póor Europees kampioenen cross

TARGU MURES (ROU) - Marcello Ugazio en Brigitta Póor zijn vandaag tot Europees kampioen gekroond op de crosstriathlon. De Nederlandse mannen (vrouwen deden er niet mee bij de elite) eindigden in de middenmoot. Ferdinand Oldeman was de snelste van de Oranje equ... Lees meer »
Rachel Klamer - WTS Edmonton 2017

Rachel Klamer zesde in WTS Edmonton

EDMONTON (CAN) - De World Triathlon Series manche in Edmonton is zaterdag gewonnen door Mario Mola en Flora Duffy. Voor de Bermudese was het inmiddels haar vierde WTS-zege op rij dit seizoen. De jonge Amerikaan... Lees meer »

Geert Schipper wint Paratriathlon Edmonton

EDMONTON (CAN) - Het is hem weer gelukt. Bij de World Paratriathlon Series wedstrijd in Edmonton sleepte Geert Schipper het goud weer binnen. Schipper domineerde de wedsdtrijd. Hij kwam als eerste uit het water, kort voor de latere nummer drie, Alexandre Paviz... Lees meer »

Op avontuur: XTERRA France

Zoals zoveel Nederlanders al tientallen jaren doen, trekken ook de crosstriatleten naar Frankrijk. Naar de Vogezen, om precies te zijn. Was daar niet in september altijd een bekende triathlon? Jazeker! Gerardme... Lees meer »

Rachel Klamer en paratriatleten in Edmonton

EDMONTON (CAN) - Rachel Klamer is zaterdag de enige Nederlandse in de eliterace van de zesde wedstrijd die meetelt voor de ITU World Triathlon Series in Edmonton. Naast Klamer komen er ook vier paratriatleten in actie in Canada tijdens de World Paratriathlon S... Lees meer »
Stefan van Thiel - EK Teams Banyoles 2017 (foto Kijani)

Nederlandse teams buiten top-tien bij EK Banyoles

BANYOLES (ESP) - Het is de Nederlandse teams in Banyoles niet gelukt om in de top-tien van het EK gemengde teamestafette te eindigen. TC Twente deed het op de twaalfde plaats het beste, gevolgd door Hellas op de dertiende plek en Kijani op plaats vijftien. De... Lees meer »
World Cup Tiszaujvaros 2017 (foto Janos Schmidt ITU)

Maaike Caelers is terug on top

TISZAUJVAROS (HUN) – Maaike Caelers is weer helemaal terug in internationale competitie. Vandaag onderstreepte ze dat met een derde plaats in de World Cup race in Tiszaujvaros waar ze in de eindsprint nipt het ... Lees meer »

Clubteams klaar voor EK in Banyoles

BANYOLES (ESP) - Triathlonverenigingen Hellas Utrecht, TC Twente uit Enschede, Kijani uit Geldermalsen en het juniorenteam van TV Almere maken zich op voor het Europees kampioenschap mixed teamrelay zondag in h... Lees meer »

Superleague Triathlon komt naar Engeland

De Superleague Triathlon is terug. In september maakt de Australische formule voor het eerst de oversteek naar Europa, met een weekend vol races op het Engelse kanaaleiland Jersey op 23 en 24 september, slechts een week na de Grand Final van de WTS in Rotterda... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 28

De Suydersee triathlon in Urk werd zaterdag gewonnen door Han Peter Lucas en Marjan Andringa-van der Woude. Op zondag ging men rond de Willem-Alexander Roeibaan verder met dag twee van de 010 Triathlon. Na alle Divisieteams op zaterdag was het zondag voor de i... Lees meer »

Rachel Klamer tiende in Hamburg

HAMBURG (GER) – De absolute topvorm om straks voor eigen publiek op de WK-finale in Rotterdam te schitteren ontbeert Rachel Klamer nog. Zaterdag werd ze in de vijfde wedstrijd om de World Triathlon Series, waarvan de finale dus in de Maasstad, tiende. Klamer m... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 27

De triathlon van Utrecht, in en om de Strijkviertelplas, werd een prooi voor Leo Gödde en Conchetta Pichierri. Andy Koolmees en Joyce Caro pakten er de sprintafstand.In Wormerland had de ploeg van Dennis Looze een nieuw parcours gevonden, nadat de Zaanstad... Lees meer »