Nieuws

Al het nieuws over triathlon en duathlon vind je hier! Nieuwtjes over triatleten en duatleten, wedstrijdorganisaties, verenigingen en teams, maar uiteraard ook al het actuele wedstrijdnieuws in de vorm van verslagen, uitslagen, foto’s en videostreams.

Naast het dagelijkse nieuws kun je hier ook terecht voor allerlei achtergronden bij het nieuws, al dan niet als follow-up bij artikelen uit Triathlon Sport magazine.

Eva Cornelisse - Zwemloop Het Lint 2017 (foto John de Boer)

Eva Cornelisse wint zwemloop Het Lint

UTRECHT – Eva Cornelisse heeft de vierde editie van Zwemloop Het Lint in Utrecht op haar naam geschreven. Met haar eindtijd van 27.25 bleef zij zaterdag Cloe Scotchbrook en Linda van Wely voor. Cornelisse kwam ... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen (5)

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrok medio januari samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier op Transition.nl dus verslag van een triatleet e... Lees meer »

Wegwijs in de sport (13)

Thomas Sijtsma hing in 2013 zijn voetbalkicksen aan de wilgen om een nieuw avontuur te starten. De triathlon, dat moest het worden. De journalist meldde zich aan bij Hellas in Utrecht en liet zich onderdompelen in de wereld van het zwemmen, fietsen en hardlope... Lees meer »

Weekend Wrap-up: Week 13

De zesde Westfriese run-bike-run werd zondag gewonnen door Erik-Jan Spijkerman. De sportman uit Nibbixwoud was terug na een kuitblessure, waardoor hij onder meer de wintertriathlons moest missen. In zonovergote... Lees meer »

Evert Scheltinga dertiende bij Ironmandebuut

PORT ELISABETH (RSA) – Hij verbleef een half jaar op het Afrikaanse continent onder meer om zich voor te bereiden op zijn eerste Ironman. Vandaag maakte Evert Scheltinga zijn debuut op de hele in Port Elisabeth. In een startveld wat kon tippen aan dat van Hawa... Lees meer »
Marco Van der Stel - ETU Triathlon Alanya 2013 (foto ITU)

Marco van der Stel twaalfde in Quarteira

QUARTEIRA (POR) – Marco van der Stel kon de stijgende lijn waarin hij presteert in internationale triathlons zaterdag niet doortrekken. De man uit Capelle aan den IJssel werd twaalfde in de tweede ETU-Cup in het Portugese Quarteira. Vorige week stond daar nog ... Lees meer »

Weekend wrap-up: week 12

Met een vijfde en zesde plaats in de eerste ETU-cup wedstrijd in Las Palmas bewezen Marco van der Stel en Menno Koolhaas dichterbij de Europese top te geraken. Het duo verloor een dikke minuut op winnaar de Aze... Lees meer »

Dubbele winst voor huize Lute in Twente

ENSCHEDE - Alhoewel het weer absoluut 'voorjaar' zei, was Enschede zaterdag toch het decor voor de wintertriatleten. De winst op de loop-fiets-schaatscombinatie rond en op de IJsbaan Twente gisteren ging naar de familie Lute. Eline versloeg Geke Venema bij de ... Lees meer »

Challenge kondigt nieuwe wedstrijd aan: Rome

ROMA (ITA) - De Challenge Family weet de laatste tijd een aantal iconische locaties aan zich te binden. Na Venetië, IJsland en Geraardsbergen kondigden ze vandaag een nieuwe wedstrijd onder hun label aan: Rome.De Challenge Roma 753 is in meerdere opzichten... Lees meer »

Weekend Wrap-up: week 11

Naast de TVH Run-Bike Run in Hilversum was er dit weekend nog een tweede wedstrijd op eigen bodem. Was het fietsonderdeel in Hilversum op de weg, in Alphen aan den Rijn bleven de deelnemers in het veld voor cro... Lees meer »

Topsport is grenzen verleggen (4)

Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrok medio januari samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier op Transition.nl dus verslag van een triatleet e... Lees meer »